• KC Ikke Ook | Soetendaalseweg 68-70, 3036 ET Rotterdam | Tel: 010 465 96 53

Activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen en het bij ons op de opvang het naar hun zin hebben. Wij bieden verschillende activiteiten aan die bijdragen aan de ontwikkeling en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Een aantal voorbeelden van activiteiten:
Op het gebied van de cognitieve ontwikkeling gebruiken we gerichte methodes. Zoals o.a. my baby can read en Puk & KO. Puk & Ko is onderdeel van KO- totaal, een educatief totaalprogramma dat een gestructureerde, didactische aanpak biedt voor de voorschoolse educatie. Daarnaast werken wij tevens met het programma “my baby can read”. Een systeem ontwikkeld door dokter Robert Titzer, waarmee kinderen tussen 3 maanden en 6 jaar vroegtijdig de Nederlandse taal kunnen leren. Het stimuleert de hersenen van uw kind door middel van interactieve tekst, foto’s, liedjes en spelletjes. Het kind leert spelenderwijs op een gemakkelijke manier.

Verder hebben wij de groepsruimte ingericht in hoeken met verschillende activiteiten op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Denk aan een poppenhoek, een autohoek, een keukenhoek, enz. Creativiteit en drama geven de kinderen de mogelijkheid zichzelf te uiten en te experimenteren met gevoelens.

Vanzelfsprekend word ook de creatieve en motorische ontwikkeling gestimuleerd met allerlei activiteiten zoals gym, dansen, knutselen en buitenspelen.

Overige activiteiten zijn; naar de speeltuin gaan, samen met de pedagogisch medewerkster boodschappen doen, naar de kinderboerderij, plantjes planten in de tuin en het verzorgen van de moestuin.

Wil je meer te weten komen over al onze opvangvormen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Kinderen leren om op een gezonde en verantwoorde manier te leven?

Bij de locatiemanager van Ikke Ook kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een rondleiding, vragen en informatie. Ook kan de locatiemanager u begeleiden met het gehele proces van de inschrijving en de kinderopvangtoeslag.