• KC Ikke Ook | Soetendaalseweg 68-70, 3036 ET Rotterdam | Tel: 010 465 96 53

Babyopvang

Op het kinderdagverblijf (KDV) vangen wij kinderen op in leeftijd van 8 weken tot 4 jaar. De baby’s (babyopvang) worden opgevangen in de babygroep met allerlei kinderen van dezelfde leeftijd. Baby’s houden van rust, reinheid en regelmaat. Wij houden bij de baby’s het ritme van wat het kind thuis gewend is aan. In de babygroep heerst veel rust. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich prettig, veilig en geborgen voelen op de groep. Vanuit het gevoel van veiligheid gaan de kinderen uit op onderzoek, maken ze contact met andere kinderen en volwassenen en ontwikkelen kinderen zich.

Geborgenheid komt voort uit liefde. Onze pedagogisch medewerksters hebben liefde voor de kinderen en hun vak. Naast liefde is acceptatie en herkenning van de authenticiteit van de kinderen erg belangrijk. Wij weten dat ieder kind anders en uniek is. Er is er maar één van! Onze pedagogisch medewerksters kennen de behoeften van kinderen, spelen hierop in en laten merken dat kinderen altijd terug kunnen vallen op de pedagogisch medewerksters.

Wij hebben op alle groepen een vast dagritme. Zo weten de kinderen wat ze kunnen verwachten en weten ze waar ze aan toe zijn.

De babygroep en dreumesgroep
In de babygroep vangen we de kinderen in een zo rustig mogelijk omgeving op. Zowel het contact tussen de pedagogisch medewerkster en het kind als tussen kinderen onderling vinden we erg belangrijk. Wij streven naar een vertrouwde en vriendelijke omgeving, waarin kinderen een veilige band met de pedagogisch medewerksters kunnen opbouwen.

Bij de jongste baby’s proberen we zoveel mogelijk het ritme dat thuis is opgebouwd op het kinderdagverblijf voort te zetten. Naarmate de kinderen ouder worden volgens ze steeds meer een regelmatiger ritme van eten, slapen en spelen. Wanneer de kinderen rond de 1 à 1,5 jaar zijn gaan ze mee in het dagritme van de groep.

Dagje bij de Baby’s, dreumesen

Het binnenkomen
De meeste baby’s worden voor 09.15 uur (andere tijden in overleg) op het kinderdagverblijf gebracht. Ouders en pedagogisch medewerkster kunnen even met elkaar praten. De kinderen gaan spelen of zitten even lekker op schoot bij de ouder of de pedagogisch medewerkster.

Fruit eten en luiers verschonen
In de babygroep wordt er vooral rekening gehouden met wat het kind thuis gewend is te eten en hoe laat. Maar normaal eten wij om 09.30 uur een fruithap of fruit met de kinderen. De kinderen die water/thee mogen, krijgen dit ook. De luiers worden verschoond om 10.00, 12.00, 15.00 en om 17.00 uur en zo nodig tussendoor.

Activiteiten
In de babygroep zijn er niet veel echte groepsactiviteiten. Samen spelen kunnen baby’s nog niet zo goed. We geven ieder kind apart aandacht. Samen met de pedagogisch medewerksters kunnen kinderen vingerverven, plakken, tekenen en puzzelen. Met de groep zingen we, kijken naar plaatjes en luisteren naar muziek.

Warm eten en water/ melk drinken
Om half 12 krijgen de kinderen een warme maaltijd en drinken. Als iedereen zijn/ haar bordje warm eten heeft wordt een “smakelijk eten” liedje gezongen. Bij ieder eetmoment krijgen de kinderen water of melk aangeboden. Na het warme eten worden de kinderen verschoond en klaar gemaakt om te gaan slapen.

Slapen
De dreumesen slapen van ca.12.30 tot 14.30 uur. Vaak zijn de kleinste baby’s om deze tijd wakker. De meeste baby’s slapen in de ochtend en aan het einde van de middag.

Boterham/Yoghurt/ groente/ cracker eten
Na het slapen worden de kinderen aangekleed en krijgen de kinderen een boterham of  yoghurt of groente zoals stukje komkommer, tomaten of de kinderen krijgen een cracker. Wat ze eten kan per dag verschillen. Zo proberen wij de kinderen zo gevarieerd mogelijk te laten eten. De kinderen krijgen er een bekertje melk of water bij. De kinderen die sliepen tijdens het warme eten, krijgen hun warme maaltijd na het slapen.

En dan weer naar huis
Vanaf 17.00 uur (andere tijden in overleg) komen de ouders de kinderen weer ophalen. Ouders en pedagogisch medewerksters kunnen samen de dag even doorpraten.

N.B. de dreumesen houden steeds meer het ritme aan van de peutergroep.

Baby opvang bij Kindercentrum Ikke Ook in Rotterdam Noord spelen op het kinderdagverblijf

Wil je meer te weten komen over al onze opvangvormen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Kinderen leren om op een gezonde en verantwoorde manier te leven?

Bij de locatiemanager van Ikke Ook kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een rondleiding, vragen en informatie. Ook kan de locatiemanager u begeleiden met het gehele proces van de inschrijving en de kinderopvangtoeslag.