• KC Ikke Ook | Soetendaalseweg 68-70, 3036 ET Rotterdam | Tel: 010 465 96 53

Lekker fit & Gezonde voeding

KC Ikke Ook is een Lekker fit locatie, dit houdt in dat wij rekening houden met wat de kinderen aan voeding en drinken wordt aangeboden. Naast dat wij de kinderen verse en gezonde producten aanbieden, wordt er ook veel met de kinderen bewogen en buiten gespeeld. Kinderen leren zelf te zorgen voor onze moestuin, van zaaien tot oogsten.

Wij bieden de kinderen goede, gezonde voeding en daar zijn wij trots op! Voeding is een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en fitheid van kinderen.

Bij ons krijgen de kinderen zo min mogelijk suikers en vetten aangeboden. Snoep wordt niet aan de kinderen gegeven. Ook minimaliseren wij het geven van (aanmaak)limonade of roosvicee. Wij geven de kinderen veel water en wisselen dit af met thee en melk.

’s Morgens rond half 10 bieden wij de kinderen vers fruit aan. Tussen de middag eten de kinderen warm, rond half 12 (BSO rond half 5). De warme maaltijd wordt door ons zelf bereid en klaargemaakt. Alle producten die wij gebruiken zijn vers en gezond. Het menu is ook afwisselend. De ene dag eten de kinderen pasta, andere dag verse stamppot, de volgende dag een rijst gerecht. De ene keer is de maaltijd vegetarisch, de andere keer met vis, gehakt of kip.
Als tussendoortje krijgen de kinderen; yoghurt, volkoren kaakjes, rijstwafels/ cracker of een stukje ontbijtkoek. Om half 5 wordt er op het kinderdagverblijf met de kinderen vers brood gegeten. De BSO krijgt dan een warme maaltijd.

Nieuwsgierig geworden?