• KC Ikke Ook | Soetendaalseweg 68-70, 3036 ET Rotterdam | Tel: 010 465 96 53

Peuteropvang

In de peuterleeftijd worden de kinderen al zelfstandiger en meer zelfredzaam. Spelenderwijs leren de kinderen vaardigheden zoals het aan- en uitkleden, boterham smeren, naar het toilet gaan. In deze leeftijdsfase besteden wij ook aandacht aan het zindelijk worden. Hier beginnen we mee na overleg met de ouders en als het kind er aan toe is.

De kinderen krijgen steeds meer aandacht voor elkaar, ze leren met elkaar spelen en met elkaar rekening te houden. Kinderen worden hierin door de pedagogisch medewerksters gestimuleerd. We doen allerlei activiteiten met de kinderen, zoals voorlezen, zingen, muziek maken, knutselen, verven, kleien, enz.

Dagje bij de peuters

Het binnenkomen
Doorgaans worden de meeste kinderen voor 09.15 uur (andere tijden in overleg) gebracht. Ouders en pedagogisch medewerksters hebben de gelegenheid om informatie met elkaar uit te wisselen. De kinderen kunnen al gaan spelen.

Eten en drinken
Tussen 09.30 uur en 10.00 uur gaan de kinderen aan tafel en eten fruit en drinken samen met de pedagogisch medewerksters. Ook is er tijd voor wat gesprekjes, grapjes, gerichte aandacht. Vaak wordt ook gezongen en voorgelezen. Om 10.00 uur is het tijd om naar de wc te gaan en worden luiers verschoond.

Activiteiten
Om ongeveer 10.15 uur kunnen de kinderen kiezen wat ze willen doen. 
Ze kunnen kiezen uit:
– knutselen, werken aan thema-activiteiten
– verven, kleien, enzovoort
– Dansen
– puzzelen aan tafel
– vrij spelen: in een huishoek met verkleedkleren, verkeershoek, leeshoek, poppenhoek of de legohoek
Als het mooi weer is spelen de kinderen buiten. De kinderen kunnen gaan steppen, fietsen, springtouw, skippybal, enzovoort. Tevens maken wij bij mooi weer veelvuldig gebruik van het nabijgelegen speeltuin.

Opruimen, tafel dekken en warm eten en melk/water drinken
Om 11.30 uur is het tijd om op te ruimen. De kinderen doen dit samen met de pedagogisch medewerkster. Wanneer alles is opgeruimd wordt de tafel gedekt. De kinderen helpen ook mee. We gaan warm eten. Als iedereen zijn/ haar bordje warm eten heeft wordt een “smakelijk eten” liedje gezongen. Bij iedere maaltijd krijgen de kinderen thee, water of melk te drinken. Er wordt rekening gehouden met wat een kind wel en niet mag eten.

Wc/verschoon tijd en slapen
Om ongeveer 12.15 uur ruimen de pedagogisch medewerksters de tafel af en maken schoon. Een van de pedagogisch medewerksters gaat de kinderen helpen plassen en verschoont de luiers. Wanneer de kinderen uitgekleed en verschoond zijn, is het tijd voor bed. De peuters die niet meer hoeven te slapen blijven op en gaan spelen of doen een activiteit met een pedagogisch medewerkster. Tussen 14.30 uur en 15.00 uur staan de kinderen weer op. Na het aankleden gaan de kinderen aan tafel om een kaakje of cracker te eten en te drinken.

Activiteiten
Hier wordt de tijd op dezelfde manier ingevuld als in de ochtend. De kinderen mogen een activiteit kiezen.

Opruimen, tafel dekken en boterham eten en water drinken
Om 16.30 uur is het weer tijd om op te ruimen. De kinderen doen dit samen met de pedagogisch medewerkster. Wanneer alles is opgeruimd wordt de tafel gedekt. De kinderen helpen ook mee. We gaan een boterham eten. Als iedereen zijn/ haar boterham heeft wordt een “smakelijk eten” liedje gezongen. Bij de broodmaaltijd wordt melk of water aan de kinderen gegeven. Er wordt rekening gehouden met wat een kind wel en niet mag eten.

En dan weer naar huis
Vanaf 17.00 uur (andere tijden in overleg) komen de eerste ouders om hun kinderen op te halen. Pedagogisch medewerksters en ouders kunnen even met elkaar praten over wat er die dag allemaal is gebeurd.

peuteropvang in rotterdam noord knutsel activiteit

Wil je meer te weten komen over al onze opvangvormen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Kinderen leren om op een gezonde en verantwoorde manier te leven?

Bij de locatiemanager van Ikke Ook kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een rondleiding, vragen en informatie. Ook kan de locatiemanager u begeleiden met het gehele proces van de inschrijving en de kinderopvangtoeslag.